Yritys

Koivunen Oy on suomalainen henkilö- ja hyötyajoneuvojen varaosien, lisävarusteiden, renkaiden, vanteiden, työkalujen, koneiden sekä kiinnitystarvikkeiden tuonti- ja tukkuliike.

Perinteemme ulottuvat kaksikymmentäluvulle, autoistumisen alkutaipaleelle. Alallamme kuulumme Euroopan suurimpiin ja tunnetuimpiin. Olemme luoneet yhteydet ympäri maailmaa ja edustamme Suomessa satoja kansainvälisiä alan valmistajia. Jakeluverkostomme kattaa koko Suomen. Tuotteidemme myynti kuluttajille tapahtuu tunnettujen ja luotettavien paikallisten jälleenmyyjien sekä erikoiskorjaamoiden kautta.

Koivunen Oy on myös merkittävä työnantaja tarjoten mielenkiintoisia työhaasteita autoalan tukkutoiminnan parissa jo lähes 400 henkilölle.

Koivunen Oy:n toiminta on aina perustunut pyrkimykseen korkeaan laatuun niin myymiemme tuotteiden kuin palvelumme ja toimintamme suhteen. Koivunen Oy toteuttaa myös lainsäädännön asettamat tuottajavastuuseen liittyvät velvoitteet renkaiden, sähkö- ja elektroniikkalaitteiden, paristojen sekä akkujen kierrätyksen osalta.

Koivunen Oy on osa Pohjois-Euroopan suurinta autovaraosien jakeluyhtiö MEKO:a, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli noin 1,3 miljardia euroa. Osana MEKO:a Koivunen Oy tiivistää suhteitaan eurooppalaisiin toimijoihin sekä osavalmistajiin ympäri maailman. Tämä hyödyttää varaosakauppiaita, autokorjaamoita sekä kuluttajia Koivunen Oy:n parempana valmiutena toimittaa alkuperäisiä tai alkuperäistä vastaavia autojen varaosia ja varusteita Suomen markkinoille edullisesti ja nopeasti.


Historia

Koivunen Oy:n perinteet ulottuvat aina vuoteen 1927, jolloin perustettiin Autosähkö Oy. Yhtiön toisena perustajana oli Oskar Koivunen ja yritys toimi toiminimensä mukaisesti autosähköalan erikoisliikkeenä laajentaen toimintaansa myös varaosakauppaan. Suomen autokanta oli tuolloin vähän yli kaksikymmentätuhatta ajoneuvoa. 40-luvun puolivälissä yhtiö jaettiin ja sen autonvaraosien tukkuosasto jatkoi uudella nimellä - Koivunen Oy. Yhtiö kasvoi ja kehittyi autokannan kasvun myötä ja toimi aina 80-luvun puoliväliin Helsingin keskustassa. 1986 Koivunen Oy muutti Helsingin Malmille, jossa sillä on nykyisin noin 40.000 m² varasto- ja toimistotilat.

Koivunen on aina ollut kansainvälinen yritys, käyhän se kauppaa tuotevalikoimassa olevien tuotteiden valmistajien kanssa ympäri maailman. Oma vienti käynnistyi Neuvostoliiton hajoamisen myötä 90-luvun alussa. Nykyisin yhtiöllä on tytäryhtiöt kaikissa Baltian maissa.

Vuonna 2022 tehdyn yrityskaupan myötä Koivunen Oy on osa Pohjois-Euroopan suurinta autovaraosien jakeluyhtiö MEKO:a. Uuden omistuspohjan myötä Koivunen pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä kilpailukykyisemmin ja laajemmalla valikoimalla.

Vuosituhannen vaihteessa aloitimme voimakkaan toiminnan laajentamisen hyötyajoneuvosektorilla. Ostimme ajoneuvojen kuormatilojen lämmönsäätöjärjestelmiin ja linja-autojen ilmastointilaitteisiin erikoistuneen yrityksen liiketoiminnan ja Suomen Kuljetuslaite Oy:n nimellä olemme laajentaneet toimintaa raskaan kaluston varaosien ja laitteiden kauppaan sekä asennus-, huolto- ja korjaustoimintaan.

Pyrimme olemaan aina kehityksen kärjessä operatiivisten järjestelmien käyttöönotossa. Ensimmäiset sähköiset tietojärjestelmät otettiin käyttöön jo 80-luvun alkupuolella ja tämän päivän paperiton tavarankäsittely edustaa edistyksellisintä tietotekniikkaa tukkukaupan logistiikassa.

Loimme Fixus-konseptin jo yli kaksikymmentä vuotta sitten julkaisemalla lähes jokaiseen kotiin jaettavaa markkinointijulkaisua. Haluamme olla menestyjä alan rakennemuutoksessa sekä tukea pitkäaikaisia jälleenmyyjiämme. Nykyään Fixus-ketjuumme kuuluu jo lähes 400 itsenäistä varaosaliike- ja korjaamoyrittäjää kautta maan.

Koivunen panostaa vahvasti myös renkaiden sekä vanteiden maahantuontiin omalla rengasosastollaan. Lisäksi vastaamme jatkuvasti kasvavaan työkalu-, kiinnitystarvike-, kone- sekä korjaamolaitekysyntään tarjoamalla asiakkaillemme laajan sekä laadukkaan tuotevalikoiman aina kilpailukykyiseen hintaan.