Reservdelar

Vårt lagersortiment omfattar ett brett urval av reservdelar för bilar och skåpbilar med mer än 80 000 produkter. Utbudet är avsett för att uppfylla behoven hos den finska bilparken och hos våra kunder.

Produkterna från de tillverkare som vi representerar är av samma kvalitet som originaldelar. Dessutom erbjuder vi för äldre fordon ett prisvärt alternativ som uppfyller kvalitetskraven och har garanterat en tillförlitlig kvalitet.


Batterier

I vårt sortiment hittar du högklassiga och välkända batterier från Exide och Bosch. Vårt utbud täcker alla typer av batterier, från batterier till person- och lastbilar till batterier för båtar och fritidsbatterier. Batterier för småmaskiner används allmänt i motorcyklar, men i ännu större utsträckning också i snöskotrar, trädgårdsmaskiner, fyrhjulingar och vattenskotrar. I vårt sortiment av batterier till småmaskiner finns batterier från Exide, Outdo och Novelbat.

↑ Till toppen


Chassidelar

Våra produkter håller hög kvalitet och våra samarbetspartner är välkända aktörer inom sin bransch.

Stötdämpare
I vårt sortiment hittar du högklassiga KYB- och Bilstein-stötdämpare. Också många biltillverkare förlitar sig på dessa fabrikat. KYB är en av världens ledande leverantörer av stötdämpare, och globalt sett finns det KYB-stötdämpare fabriksmonterade i var fjärde ny bil. Även Bilsteins stötdämpare är kända för sin höga kvalitet och det omfattande sortimentet.

Spiralfjädrar och sänkningssatser
Vårt spiralfjädersortiment har utökats med högklassiga KYB K-Flex-fjädrar. Spiralfjädrar är gjorda med kallindning eller varmlindning beroende på fjädertyp i KYBs egen fabrik enligt senaste tillverkningsteknik. KYB-fjädrar har 4-års garanti när fjädrarna byts ut parvis. KYB K-Flex-spiralfjädrar är tillverkade av högklassig krom-vanadium- eller krom-kiselstål. Spiralfjädrar kulblästras för att garantera en lång livslängd. Fjädrarna fosfateras före beläggning, vilket ger bästa möjliga korrosionsskydd. KYB erbjuder ett av de största spiralfjädersortiment för personbilar anpassade för eftermarknaden.

Lesjöfors är en känd svensk fjädertillverkare. Lesjöfors-fjädrarna tillverkas av högkvalitativt fjäderstål genom kallindning i datorstyrda maskiner. Alla fjädrar kulblästras och testas, för att garantera en så lång livslängd som möjligt. Slutligen skyddas fjädrarna mot korrosion genom pulverlackering. Lesjöfors Automotives produkter tillverkas enligt kvalitetsstandarden ISO 9002. Lesjöfors sänkningsfjädrar är TÜV-godkända.

ThyssenKrupp Bilstein GmbH är en tysk tillverkare av Bilstein-spiralfjädrar som tidigare producerades under K+F varumärke.

Gummi- och metallbussningar
I vårt program finns ett brett och mångsidigt sortiment av delar till chassis, fjädring och styrning.

Tyska Lemförder är världens största tillverkare av delar till chassi och styrning samt styrenheter till bilindustrin. Bl.a. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Volvo och Volkswagen, samt många andra stora märken förlitar sig på Lemförder-produkter vid fabriksmontering.

Febi är en av världens största tillverkare och leverantör av bilreservdelar och tillbehör. Företaget är känt sedan mer än 160 år för sin kvalitet, service, tillförlitlighet och produktutveckling.

Styrväxlar och servostyrningspumpar
Sedan 1979 har ELSTOCK fokuserat sig på tillverkning av fordonsprodukter. Idag är ELSTOCK ett erkänt marknadsledande varumärke och välkänt inom bilindustrins eftermarknad i hela Europa. ELSTOCK ingår som del av BORG Automotive, en av de största eftermarknadstillverkarna i Europa. ELSTOCK har sitt huvudkontor i Silkeborg, varifrån ELSTOCK förser bilindustrins eftermarknad genom ett nätverk av återförsäljare och grossister runtom i Europa.

Styrningsdelar
Tyska Lemförder är världens största tillverkare av delar till chassi och styrning samt styrenheter till bilindustrin. Bl.a. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Volvo och Volkswagen, samt många andra stora märken förlitar sig på Lemförder-produkter vid fabriksmontering.

Hjullager, lösalager och lagerenheter
Tyska FAG ingår bland världens största tillverkare av rullningslager och är en betydande lagerleverantör till bilindustrin. Globalt sysselsätter koncernen ca 58 000 personer, och den totala omsättningen är ca 7,2 miljarder euro. Koncernen har 78 produktionsanläggningar på olika håll i världen. FAG:s produktsortiment innehåller närmare 900 olika hjullagersatser.

FAG:s hjullagersatser inkluderar alla delar som behövs vid monteringen, även fetter.

Drivaxeldamasker
Spidan är ett varumärke av en OE-leverantör GKN Driveline, som är världens ledande designer och tillverkare av transmissionskomponenter. Företagets planeringsarbete och kvalitet har fått förtroende av många fordonstillverkare. Spidan-drivaxeldamasksats innehåller även klämmor och fett, liksom eventuella monteringsdelar.

Spidan- och Daico-produkter i vårt lager är traditionella drivaxeldamasker av gummi eller tillverkade av återvunnen termoplast. Drivaxeldamasker av termoplast används allt mer inom bilindustrin. Båda materialens köldtålighet är mycket god.

Daico-stötdämpardamasker och genomslagsgummin har antingen packats separat eller säljs som kollektivsatser för hela axeln. Damasksatserna till KYB-stötdämpare är avsedda för hela axeln.

I vårt program finns också separata damaskklämmor till både traditionella drivaxeldamasker och drivaxeldamasker av termoplast.Universala och flexibla damasker hör till vårt lagerprogram.

↑ Till toppen


Bromsdelar

I vårt lagerprogram finns högklassiga bromsdelar från många kända tillverkare inom branschen. Dessutom innehåller programmet Koivunen Oy:s egen heltäckande K27-serie av bromsdelar.

Berättelsen om Pierburg som tillverkare av fordonskomponenter inleddes redan på 1930-talet. I vårt lager finns en komplett serie av Pierburg vakuumpumpar.
K27-serien av bromsdelar erbjuder ett omfattande och mångsidigt sortiment av bromsbackar och bromstrummor.

Bromsslangar
CEF bromsslangar är en av ManifatturaGommaFinnords ursprungliga produktionsgrenar, som har haft en betydande påverkan på företagets tekniska och kommersiella framgångar. Visionerna som siktar på tekniska förbättringar har blivit en oskiljaktig del av CEF:s naturliga mentalitet, med en strävan efter hög produktivitet. Som Europas ledande materialleverantör har CEF förmågan att tillsammans med kunderna konstruera och tillverka prototyper mycket snabbt. Med sitt sortiment med cirka 2 500 produkter och över 90-procentig täckning är CEF bilbranschens obestridliga ledare inom eftermarknad. I vårt lager finns också Miyaco bromsslangar.

Bromsskivor
Under mer än fem årtionden har tyska Otto Zimmermann GmbH utvecklat, producerat och marknadsfört högklassiga motorfordonsdelar till biltillverkare och till reservdelsmarknaden. I produktionsprogrammet ingår för närvarande mer än 1 000 olika bromsdelar.

Tyska Ate är ett begrepp i bilvärlden, känt för långvariga anor men också för sin spetsteknik för utveckling av allt säkrare bromsar. Bl.a. använder de följande biltillverkarna i sina fabriker delar som tillverkas av Ate: BMW, DaimlerChrysler, Fiat, General Motors, Honda, PSA, Renault, Toyota och Volkswagen.

I vårt program finns också de ekonomiska och högklassiga K27-bromsskivorna till nästan alla bilmärken och bilmodeller.

Italienska Lpr inledde sin verksamhet 1952 som tillverkare av delar för fabriksmontering. I det omfattande sortimentet av bromsskivor hittar man alla de stora bilmärkena.

Bromsbelägg
I vårt sortiment ingår högklassiga bromsbelägg från Ferodo, som finns fabriksmonterade i många bilar och täcker största delen av den finska bilparken. Samarbetet mellan Koivunen och Ferodo har pågått framgångsrikt under flera årtionden.

I vår egen K27-serie av bromsdelar finns bromsbelägg, bromsskivor, bromsbackar, bromstrummor och bromssadlar. K27-serien omfattar alla de stora bilmärkena och delarna tillverkas för att måttnoggrant motsvara bilens originalreservdelar, men till ett mer konkurrenskraftigt pris.

Bromssadlar
Budweg är grön kvalitet från Danmark. I Europas modernaste fabrik byter man alla delar i bromsoken. Oket rengörs och får en ny rosttålig yta. Hårdförkromade kolvar och cylindrar monteras, och alla gummidelar och luftningsskruvar förnyas. Slutligen byts handbromsens axel, arm och fjäder innan bromssadeln drifttestas. Budwegs färg är grön, på samma sätt som företagets ideologi.

Bromscylindrar
Italienska Lpr:s erfarenhet från tillverkning av bromsdelar sträcker sig till år 1952, då fabriken påbörjade sin verksamhet som tillverkare av delar för fabriksmontering. Fabrikens framgång som tillverkare av hydrauldelar till bromsar och kopplingar är en följd av kontinuerlig produktutveckling. Nya produktprototyper testas alltid på bilen men också i företagets provlaboratorium med högklassig utrustning.

Andra bromscylinderleverantörer som vi representerar är Miyaco och Rocky.

Bromsvajrar
Italienska Cofle grundades 1964. Företaget tillverkar över 5 000 olika vajrar till personbilar och tunga fordon. Cofle är en tillverkare i världsklass av manövervajrar till personbilar och tunga fordon. Företaget har själv planerat sina egna verksamhetslokaler så att de också lämpar sig för korta produktionsserier. Cofle kan genomföra leveranser av produktpartier ned till 500 enheter.

Dessutom finns i vårt lager också bromsvajrar för släpvagnar, dragreglage av universalmodell samt vajrar som metervara.

↑ Till toppen


Kylsystemdelar

Fordons- och industriremmar
I vårt sortiment finns högklassiga Continental-Contitech- och INA-remmar. Produkterna är av samma originalkvalitet som fordonstillverkarna använder i sina monteringslinjer.

Via oss hittar man både flerspårsremmar och kamremmar samt kompletta satser för byte av kamremmar. I vårt lager finns också remsatser med vattenpump, i vilka alla rekommenderade delar finns behändigt samlade i ett paket.

I vårt lager finns högklassiga Nissens- och Valeo-produkter. I sortimentet ingår bl.a. kompressorer, kondensorer och torkfilter.

Nissens har ett brett sortiment av värmepaket till nästan alla fordon. Värmepaketen från Nissens är tillverkade av de bästa råmaterialen, som garanterar en lång livslängd. I programmet finns också HD-modeller, dvs. modeller med större värmekapacitet för nordiska förhållanden.

I vårt sortiment finns också Valeos delar till luftkonditioneringar och värmesystem.

Kylare
Nissens-kylarna av aluminium och koppar är tillverkade av de bästa råmaterialen och försedda med supereffektiva kyllameller som garanterar lång livslängd, effektiv kylkapacitet och hög motståndskraft mot tryck, korrosion och vibrationer.

Alla Nissens-produkter håller fullständig OE-standard med avseende på formgivning, prestanda och finish.

Termostater och EGR-ventiler
Termostaten är en viktig komponent när det gäller funktionen i dagens motorer. Därför har Wahler utfäst sig att hålla hög kvalitet på sina produkter och utvecklar i tätt samarbete med biltillverkarna nya lösningar för att garantera korrekt motorfunktion. Wahler har ett brett sortiment av termostater till nästan alla fordon.

I sortimentet finns nu också EGR-ventiler, som återför en del av avgaserna tillbaka till motorns förbränningsrum. Därigenom sänks temperaturen i förbränningsrummet och samtidigt minskas mängden kväveoxider.

Hos oss hittar du också Pierburg-termostater.

Vattenpumpar
Vattenpumparna kommer från de välkända tillverkarna Airtex, Bugatti och GMB, vars kvalitet också fordonstillverkarna sätter sin tillit till. Produkterna uppfyller biltillverkarnas stränga krav och håller originalkvalitet eller motsvarande.

Vattenpumpsortimentet täcker nästan alla europeiska och asiatiska fordon.

↑ Till toppen


Karossdelar

Fönsterhissar
Italienska ALGO SpA har sedan år 1978 specialiserat sig på tillverkning av fönsterhissar. Utöver eftermarknaden levererar företaget också sina högklassiga och förmånliga fönsterhissar till biltillverkarna för montering i fabrik. ALGO:s produkter motsvarar originalprodukterna.

Märkesspecifika speglar
Under 30 år har Alkar uppnått en ledande position som tillverkare och distributör av backspeglar och strålkastare. I kombination med kontinuerlig analys och produktutveckling är Alkars omfattande produktkännedom en nyckelfaktor i över 50 länder. Detta garanterar en jämn kvalitet och ett brett sortiment.

TYC:s backspeglar är perfekta reservdelsspeglar som inte avviker från originalet. Inga kompromisser görs med avseende på kvaliteten, och därigenom garanteras en fullkomlig kompatibilitet för alla speglar. Speglarna är certifierade enligt E-reglerna. TYC:s produktlinje erbjuder ett mycket brett produktsortiment till både europeiska och japanska bilar. I TYC:s sortiment ingår också strålkastare och fläktmotorer till kylare.

Plåt- och plastdelar
Vi erbjuder högklassiga plåt- och plastdelar från danska Klokkerholm. Sortimentet innehåller hjulhuskanter, tröskelplåtar, dörrplåtar, hålrumsbalkar, golvplåtar samt front- och bakplåtar. Det finns även hela delar, såsom dörrar, främre och bakre stänkskärmar, motorhuvar och luckor. Dessutom hittar man bränsletankar, oljetråg, stötfångare, paneler, fjädertallrikar och bromssköldar.

Bottenpansar (hasplåtar)
Bottenpansaret KOySheriff skyddar effektivt motorns mekaniska delar och elkablarna mot stötar, damm och lera. Stötskydden på bottenpansaret förhindrar att fästskruvarna skadas. Bottenpansaret monteras utan borrning i färdiga hål på bilens chassi. Pulverlackeringen på bottenpansarets yta förebygger rost. Även fästskruvarna är rostskyddade. Gummibussningarna förhindrar att bottenpansaret går emot underredet och eliminerar också eventuella resonansljud. I bottenpansaret finns färdiga servicehål för oljepluggen och oljefiltret.

Vindrutor, sido- och bakrutor
I vårt program finns vindrutor och övriga bilrutor från franska Saint-Gobain. Saint-Gobain är en globalt välkänd tillverkare av bilrutor och leverantör av rutor för fabriksmontering till biltillverkare. Vårt sortiment täcker cirka 98 % av rutorna på bilarna på Finlands vägar.

Dragkrokar
Våra dragkrokar från Steinhof och Monoflex/Westfalia passar till de flesta bilmärken. Dragkrokarna är testade och godkända enligt direktivet 94/20/EG. Draganordningarna från Steinhof och Monoflex/Westfalia drar säkert och jämnt allt på hjul som kan bogseras. Ytorna på dragkrokarna är elektrolyt behandlade och pulverlackerade, och på avtagbara dragkrokar är låshylsan förzinkad. Denna korrosionsskyddande behandling garanterar en mycket lång livslängd för dragkrokarna.

I vårt sortiment finns också bilmärkesspecifika kabelsatser till dragkrokar från Steinhof och Monoflex/Westfalia. Tekniken i moderna bilar blir allt mer komplicerad, och därför behövs också en för varje bilmärke skräddarsydd kabelsats vid montering av en dragkrok. Detta säkerställer att bilens elsystem inte överbelastas och därför orsakar problem.

↑ Till toppen


Motordelar

Landets mest omfattande sortiment av motordelar, där man hittar nödvändiga delar för reparation av cylinderblock, cylinderlock, ventilmekanismer och kamaxlar. I det närmaste alla våra motordelar är av samma kvalitet som fabriksmonterade delar.

Spänn- och styrrullar för remmar
I vårt program finns ett omfattande sortiment av spänn- ja styrrullar samt spänndämpare för fordonsremmar. I vårt lagerprogram ingår även frihjulskopplingar för växelströmsgeneratorer, som effektivt förhindrar vibrationer hos flerspårsremmar på bilmotorer. Med hjälp av den ovannämnda komponenten får man flerspårsremmar att hålla längre.

Produkterna kommer från de välkända originaltillverkarna INA och SKF, vilkas kvalitet även biltillverkarna förlitar sig på.

Vid byte av fordonsremmar bör man också kontrollera rullarna via vilka remmen löper och vid behov byta dem. Därigenom förlängs livslängden för fordonets remmar, och man undviker dyra och tråkiga omreparationer.

Lager
Också när det gäller lagerleverantörer till motorer förlitar vi oss på branschens ledande tillverkare.

Glyco har under årtionden vunnit rykte om sig att vara en innovativ produktutvecklare, bl.a. av sputterlager.

I vårt produktsortiment ingår också motorlager från Kolbenschmidt och Mahle, samt NPR-lager i första hand till japanska motorer.

Cylinderblock
Vårt sortiment täcker kolvar, kolvringssatser, cylinderfoder och cylinderfodersatser från världsledande tillverkare.

Mahle-produkterna är redan ett begrepp bland människor i branschen. Från Mahle hittar man motordelar till person- och skåpbilar samt tunga lastbilar.

Kolbenschmidt är en annan tysk tillverkare som levererar motsvarande kvalitetsprodukter.

FederalMogul levererar under varumärket Nural ett brett sortiment av kolvar och cylinderfodersatser, samt cylinderfoder och kolvringssatser under varumärket Goetze.

NPR-produkterna kompletterar vårt kolvringssortiment, i första hand till japanska bilar.

Delar till cylinderlock
Cylinderlocken och kamaxelsatserna i vårt program är kvalitetsprodukter från AMC. Även en del ventillyftare och cylinderlocksbultar kommer från AMC. Dessutom levererar INA, AE, Kolbenschmidt och Ajusa ett omfattande sortiment av kamaxlar, ventillyftare och vipparmar till oss. Bultarna och bultsatserna till cylinderlock kommer huvudsakligen från Victor Reinz och Elring.

Packningar
Större delen av packningarna och packningssatserna som vi levererar kommer från de branschledande tillverkarna Victor Reinz och Elring, som båda är leverantörer av delar för fabriksmontering till de största biltillverkarna. Dessutom ingår packningar och packningssatser från Payen och Ajusa i vårt försäljningsprogram.

Ventiler och styrningar
I moderna motorer tvingas ventilerna att arbeta i mycket höga temperaturer, insugsventilerna i temperaturer upp till 550 ˚C och avgasventilerna i temperaturer upp till 1 000 ˚C, vilket ställer mycket höga krav på materialen. TRW-ventilerna erbjuder material som tål detta. Vårt sortiment kompletteras av ventiler från Intervalves och AE samt ventilstyrningar från Metelli.

↑ Till toppen


Släpvagnsdelar och tillbehör

Valeryd är en ledande svensk leverantör av reservdelar till husvagnar och släpvagnar. I sortimentet finns reservdelar till alla märken och årsmodeller.

↑ Till toppen


Bränslesystemdelar

Suodattimet
Vi erbjuder filter från Hengst, Mahle och Japanparts till alla filterbehov i fordon. I sortimentet ingår filter för olja, luft och bränsle samt kupéluftfilter och filter till automatväxellådor. Produkterna från alla filtertillverkare uppfyller fordonstillverkarnas stränga kvalitetskriterier, och därför är de utmärkta alternativ för olika filterbehov.

Vi erbjuder M-Filters inhemska filter till traktorer och arbetsmaskiner. Till sortimentet hör olje-, luft-, bränsle- och friskluftsfilter. M-Filters filter fyller biltillverkarnas strikta kvalitetskrav och är därmed ett utmärkt alternativ till olika filterbehov.

Vårt sortiment täcker i det närmaste alla fordon på marknaden i vårt land.

Elektriska bränslepumpar
De elektriska bränslepumparna levereras av Airtex och Pierburg, vars noggranna tillverkningskriterier säkerställer att de är av originalkvalitet eller motsvarar originalet.